Tässä blogissa esitellään amatöörin kädentöitä. Tämä äiti-ihminen leipoo, neuloo ja ompelee. Välillä myös askartelee. Kokeillaan, erehdytään ja opitaan! Siinä sivussa sitten kehitytään. Tarkoituksena on pitää koko homma ihan täysin harrastuspohjalla ja tilaustöitä tehdään vain sukulaisille. Käsitöiden tekemistä kun rajoittaa hieman kaksi pientä poikaa.
keskiviikko 2. toukokuuta 2012
Me&I 270412 Omarkakkua
Tässä taas omar-kokeilua. Tällä kertaa ei nesteytynyt. Päällä ehti olla omaritkin vain puolisen tuntia ja kyllä niissä oli jo märkää alla. Jännä juttu. Omaria ei siis kannata laittaa juustokakkuun, se muuttuu nesteeksi. Mutta nyt tuli hyvä ja voi yhä väittää omarkakuksi ;).
250g Suklaahippukeksiä
50g Voita
400g Vanilja tuorejuusto (Sunnuntai)
4dl Kermaa
4dl Kinuskikastiketta
6 levyä Liivatetta
puoli levyä Fazerin omarsuklaata (eli 100g)
Keksit murskataan ja sulatan ne voin kanssa vielä, niin suklaahiputkin sulaa. Ehdottomasti leivinpaperia alle irtopohjavuokaan ensin, koska muuten kakkua ei saa irti edes taltalla ja vasaralla. Lisäksi voipaperin päälle laitetun kakun pystyy siirtämään lautaselle (usein irtopohjavuoat eivät edes kestä metallisella ottimella leikkaamista).
Sitten vaahdotan kerman. Toisessa kulhossa sekoitan vatkaimella tuorejuuston ja kinuskikastikkeen. Liivatteet sulatan tosi pieneen tilkkaan vettä ihan kahvikupissa mikrossa. Liivatteet tuorejuustokinuskisekoitukseen. Lopuksi kermavaahdot ja suklaakuutiot. Suosittelen hyydyttämistä jääkaapissa yön yli, mutta vissiin joku 4h riittäisi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti