keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Me&I 270412 Omarkakkua



Tässä taas omar-kokeilua. Tällä kertaa ei nesteytynyt. Päällä ehti olla omaritkin vain puolisen tuntia ja kyllä niissä oli jo märkää alla. Jännä juttu. Omaria ei siis kannata laittaa juustokakkuun, se muuttuu nesteeksi. Mutta nyt tuli hyvä ja voi yhä väittää omarkakuksi ;).


 250g Suklaahippukeksiä
 50g Voita

 400g Vanilja tuorejuusto (Sunnuntai)
 4dl Kermaa
 4dl Kinuskikastiketta
 6 levyä Liivatetta
 puoli levyä Fazerin omarsuklaata (eli 100g)

Keksit murskataan ja sulatan ne voin kanssa vielä, niin suklaahiputkin sulaa. Ehdottomasti leivinpaperia alle irtopohjavuokaan ensin, koska muuten kakkua ei saa irti edes taltalla ja vasaralla. Lisäksi voipaperin päälle laitetun kakun pystyy siirtämään lautaselle (usein irtopohjavuoat eivät edes kestä metallisella ottimella leikkaamista).

Sitten vaahdotan kerman. Toisessa kulhossa sekoitan vatkaimella tuorejuuston ja kinuskikastikkeen. Liivatteet sulatan tosi pieneen tilkkaan vettä ihan kahvikupissa mikrossa. Liivatteet tuorejuustokinuskisekoitukseen. Lopuksi kermavaahdot ja suklaakuutiot. Suosittelen hyydyttämistä jääkaapissa yön yli, mutta vissiin joku 4h riittäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti