Omenapiirakat kuuluvat joka syksyyn, joten kaverin tuomista omenoista saatiin tehtyä neljä piirakkaa syksyn aikana. Hyvin säilyivät muumiotaudittomat omenat ulkona viileässä.
Resepti on se sama, joka löytyy googlella todella monesta paikasta. Meidän lemppari ja tätä on tehnyt jo äiti kotona.
200g Voita tai margariinia
1,5dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
3/4 dl Maitoa
5-6 Isoa omenaa
Päälle kanelia ja sokeria.
Pehmitä rasvaa ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Jauhoseosta kannattaa lisätä vähän kerrallaan, niin rakenne pysyy kivana. Lisää sitten muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa aika valuvaa, eli ei pysy vuoan reunoilla (ja tuplareseptillä saa näppärästi pellillisen piirakkaa) eli taikinan voi leivittää peruskokoiseen voideltuun piirakkavuokaan (noin 27cm halkaisija) tasaisesti. Asettele päälle omenapalat. Vähemmänkin riittää, mutta jos haluaa, että omenan erottaa, niin tämä on hyvä määrä. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 27 min.
Heti uunista tultuaan piirakka ei lähde ehjänä vuoasta, joten tarjotaan lyhyen vetäytymisen jälkeen vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti