lauantai 12. marraskuuta 2011

Me&I-kutsut 221011

Vietettiin syksyn toisia lastenvaatekutsujakin jo viime kuussa ja meinasi ihan unohtua postata. Mutta pitääpä laittaa tämä kakku ennen huomista isänpäivää :). Aina pitäisi yrittää muistaa postata heti, ettei ehdi unohtua, mitä sinne tulikaan laitettua sisälle :).


Tällä kertaa tein, pitkästä aikaa, hyydytettyä juustokakkua ihan siksi, että meillä on 4kk-ikäinen vauva, joten tämä vaan oli helpoin ja nopein :). Tästä opittiin sen verran, että tuo päälle rouhittu suklaa olisi kannattanut laittaa ennen kuin irrottaa reunat, niin tulisi tasaisesti ja siististi kaikkialle.

Kakussa on pohjalla noin 3/4 paketillinen Digestiveä ja noin 70 grammaa voita. Sitten tulee välikerros, jossa on kaksi Sunnuntain rahkavalmistetta (Sitruuna tai Vanilja "tuorejuusto") sekä kaksi purkkia vaahdotettua kermaa (eli 4dl) ja kaksi Pandan valkosuklaalevyä. Ensin vaahdotan kermat, en kovin tiukaksi, mutta niin, että voi vaahdoksi sanoa. Vaahto kuitenkin kiinteytyy vielä, kun sekaan laitetaan muuta. Laitan vatkaimella sekoittaen sekaan sitten tuorejuustot. Lopuksi minigripissä kuumassa vedessä sulatetut (ja jäähdytetyt!) valkosuklaat. Jäähdytän siksi, ettei liian lämmin suklaa pilaa kermavaahtoa. Kaikkihan on kokeillut laittaa kermavaahtoa liian kuumaan kakkupohjaan eikös niin? Tällä kertaa joukossa on myös hieman kaakaojauhetta. Seuraava kerros on ihan vain suoraan pussista valkosuklaa-nougat-mousse (molemmat pussit) tehtynä Flora vispiin (2.5dl). Päälle on rouhittu Pandan tummaa suklaata.

1 kommentti:

  1. Oi, näyttää herkulliselle :) Itse ehdin just äsken nostaa uunista perinteisemmän täytekakun. Toinen kokeilu elämäni aikana, jospa siis meidän huominen isänpäiväkakku maistuu ja näyttää hyvälle :)

    VastaaPoista