sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Me&I-kutsut, vielä kerran, 271111


Halusin testata kääretorttupohjaa kakussa, koska on olemassa riski, että esikoinen haluaa 3v-kakukseen jonkinlaisen muotokakun. Tässä kakussa on 50cm uunin pellillä tehty kääretorttupohja leikattuna kahteen osaan. Eli kakussa on yksi väli. Ulkoisesti kakku ei ole ihmeellinen, koska en ehtinyt koristella sitä. Piti priorisoida siivoamista :). Kakun päällä on 250g-pötkö marsipaania (jossa päivämäärä lähestyi, joten oli jo aika haastavaa kaulittavaa eikä väri ole tasainen). Marsipaania ei jäänyt yhtään yli, joten se riittää juuri ja juuri tämän kokoisen kakun päälle. Päädyissä on kaksi riviä pursotuksia, koska marsipaani jäi ihan vähän vajaaksi. Kermaa taas ei riittänyt pitkille sivuille uusintakierrokseen. Kermaa on 6dl ja osa on välissä suklaan kaverina. Enemmän olisi siis saanut olla. Pohjan maku miellytti. Rakenne saisi olla ehkä tiiviimpi vielä.

Testasin tälläistä kääretorttupohjaa:

4 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi, muut keskenään sekaisin ja siivilöidään varovasti sekaan. Kannattaa oikeasti tällä kertaa siivilöiä, koska perunajauho tekee helposti paakkuja. Uunissa 200 astetta. Paistetaan keskitasolla 8 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti