sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Veljenpojan 3v-synttärit 270512

Toiveina oli Martti, Valkosuklaa ja Vadelma. Tälläistä niistä toiveista sitten tuli.


Kakku niin kaipasi keltaista, niin tein sitten katuvalot keltaisena eli kakkukynttilät :). Martti on jo sen verran kuiva, että hieman halkeilee, mutta ihan kiva tuli silti kokonaisuudesta. Kuvista voi huomata, että niin Marttia kuin kaktuksiakin on soviteltu sinne sun tänne uudelleen, kun eivät tahtoneet pysyä pystyssä. Tuotekehittelyn paikka. Lisäksi kakku piti toimittaa meiltä juhlapaikalle, joten piti tehdä kakkukupuun tuo kakku. Punainen pohja ei ole mikään kaikkein nätein.

Tässä on siis päällä koristeet sokerimassaa (tohtori ötkeri). Noin 1.5 pakettia meni. Päällä on myös Pandan valkosuklaata (noin 1.5 levyä). Välissä valmismousse + 2.5dl flora vispiä (tulee täydellinen kiinteys näin, ei mitään maitoja, kuten ohje sanoo). Lisäksi välissä on lähinnä värin vuoksi vadelmahilloa. Kakun laktoositon kerma on makeuttamatonta, koska valkosuklaa ja vadelmahillo ovat niin makeita.


Sokerimassan värjääminen on niin rasittavaa hommaa, että jatkossa ostan vallan sitä kaulintamassaa (vaahtokarkkimassaa). Nämä tosin olivat vielä jemmassa, kun viime kerralla tein päätöksen suosia kaulintamassaa, joten nääkin oli vielä käytettävä. Yksi tuskasokerimassa enää jäljellä. Värjäämisessä parhaita ovat pastavärit, niin massa ei kostu liikaa, kuten markettien värilitkuilla.

Lupasin kakun isoveljelle materiaalien hinnalla, niin laitanpa ylös kerrankin ihan teillekin näkyviin, mitä materiaaleihin menee. Hinnat arvioita. Enkä laske leivinjauheita sun muita pieniä, kuten värejä, joita en omiin tarpeisiin ehdi kuitenkaan käyttää loppuun ennen kuin parasta ennen -päivä tulee vastaan. Ja suklaata ja sokerimassaahan tosiaan jäi jäljellekin vielä.

6 kananmunaa 1e
3dl sokeria  0.3e
3dl jauhoja 0.2e
3 purkkia laktoositonta kermaa 3.30e
2 levyä valkosuklaata 2.80e
1 pikkupurkki vadelmahilloa 1.5e
1 vadelmamoussejauhe 2.2e
1 flora vispi  1.3e
2 pakettia sokerimassaa 6e

Yhteensä: 18.60e

Ja tähän hintaan saa niin ison kakun, että siitä syö yli 20 ihmistä ja 15:lla sai kaikki santsatakin reilusti :). (Ekalla kerralla, kun värit joutuu ostamaan, niin ne on sitten 5e per väri lisää. Itse olen ostanut noi vähän kerrallaan, kun on tullut tarve vastaan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti