perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kuopuksen 1v-synttärit 210612

Kuopuksen synttäreitä vietettiin näin alkuun pienten kavereiden kanssa. Sukulaisten juhlat vietetään kimppana kummipoikamme, poikien serkun, kanssa sitten heinäkuussa. Juhlat laitettiin kasaan todella pienellä "varotusajalla" ja osa kutsuttiin paikalle alle 24h varoituksella :D. Meillä sairastettiin viime viikolla ja esikoisen synttärit jouduttiin siirtämään, niin otettiin varman päälle, että ei tarvitse siirtää. Mutta tässä synttäreiden leivontasatoa.

Dinokakkua on pitänyt pitkään kokeilla, kun sen ekan kerran näin esikoisen kaverin synttäreillä. Ja vauvadino ehdottomasti pikkuisen synttäreille eli iso pää :D. Dino kaipasi väriä, niin kokeiltiin sitten dinolle kaveriksi liskokarkkeja, mutta värikkäät munat veivät voiton. Munat ovat siis ihan vain irtokarkkilaarista. Kakussa on päällä kaulintamassa-nimellä kulkevaa vaahtokarkkimassaa, jota saa ihan S-marketistakin. Sisällä vadelmaa ja kuoren alla voikreemi. Ensimmäinen "oikeaoppinen" massakakku eli tein ensimmäistä kertaa voikreemin kuoren alle - kannatti.

Juhlat olivat kahdessa erässä, koska kaikki eivät päässeet illalla ja suurin osa taas oli päivällä töissä. Se on tämä juhannus ja muutenkin kesälomat - parasta aikaa pitää juhlia. Tai sitten ei. Tämä toisen erän, tai siis ensimmäisen erän eli päiväkutsujen kakku on aivan samaa tavaraa kuin tuo dinokin. Tässä vaan on kermavaahtoakin :). Vähän muotopuoli, mutta haitanneeko tuo, kyllä 1v tuon kelpasi ja korkkasi mielellään :D. Ampparit on jemmattu Citymarketin -50% poistoista, kun sieltä poistettiin kasa kakunkoristeita ja säilyvät 2014 asti. Siispä erilaisia pikakakkujen koristeita löytyy varastosta monta pakettia :).

Ja toki voileipäkakkua. Eipä siitä sen enempää. Perinteinen :). Kantapään kautta voin kertoa, että noi kinkkurullat ei ole hyvä idea noin leveässä kakussa. Kaikki haluavat puolen kakun levyisen palan, niin pitäisi pystyä leikkaamaan rullat kahti kakkulapiolla. Lisäksi ne lentelivät mihin sattuu kakkupalan päältä, kun palaa nosti lautaselle ;).

Ja vielä se viime hetken villitys eli cakepops. Kakkupohjaa yllättäen dinokakkua tehdessä jää yli, niin päätin heti alkuunsa kerätä jämät talteen näitä varten. Kakkupohjamuruja oli pieni Orthexin kulhollinen (joo, insinöörinä pitäisi antaa tilavuusmitta ja itseasiassa punnitsinkin murut, mutta unohtui jo, ja kulhon tilavuutta en muista ulkoa). Tuohon määrään muruja yksi purkki Sunnuntain tuorejuustoa oli oikein passeli (alkuun laitoin vain 150g kakkumuruja, mutta se oli aivan liian vähän, taikina oli niin löysää, että ei pysynyt tikuissa kuorrutettaessa, joten lopulta laitoin kaikki kakkumurut, mitä oli). Makuna joukossa on vielä 5tl Lemoncurdia. Maistui kyllä sitruunalle, mutta kai sitä olisi voinut enemmänkin olla. Päällä tummissa Fazerin sinistä ja vaaleissa Pandan valkoista. Nam! Tähän sisältöön mielestäni tuo vaalea suklaa oli parempaa.

Ensimmäistä kertaa tein popseja, joten voi sitten ensi kertaa varten miettiä ajan kanssa sitä esillepanoakin. Eivät oikein pysyneet missään pystyssä ja kaaliin tökkimistäkin harkitsin. Kaalit olivat vaan niin pieniä. Noita tikkuja saa muuten leivontanettikaupoista sikahintaan, tai sitten voi hakea tuollaisia kirkkaita muovisia Prisman tikkuosastolta (ainakin meillä pakasterasioiden ja puisten varrastikkujen kanssa vierekkäin). Paketissa on 80kpl ja hintaa noin 2.5e.

1 kommentti:

  1. Ihanat tarjottavat, tulee nälkä :) Ja dinokakku on super ihana!
    Onnea paljon 1vuotiaalle, vastahan teille vauva syntyi :) Aika menee hurjan äkkiä!

    VastaaPoista