sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Serkuksien 1v-synttärit 140712

Nuoremman pojan synttäreitä vietettiin kimpassa kummipoikamme kanssa (3vko ikäeroa), koska vieraat olisivat olleet kuitenkin suht samat. Ja minä olisin todennäköisesti ne kummipojankin kakut tehnyt, joten kaikki vieraat selvisivät sitten yhdellä reissulla. Ihanaa, kun lapsilla oli seuraa ja saatiin mukava kelikin, joten isommat pojat pääsivät omaan pihaan koheltamaan. Isommat pojat ovat 3.5kk ikäerolla, mutta ei tuossa reilu 3v-iässä enää tunnu tuo muutaman kuukauden ikäero. Tässä sitten sitä kakkusatoa alkuun.


Eli dinoa dinoa, pienille sokeria, paljon sokeria. Tässä on käytetty pellille tehtyä kakkupohjaa, tiivistä sellaista (eli iso osa jauhoista korvattu perunajauholla). Tein neljän munan kakkupohjan 50cm leveän uunin pellille. Pohjaa jäi kyllä reilusti yli, mutta paksuus oli sopiva. Jämät ovat pakkasessa oottamassa ensi kuun me&i-kutsuja, niin teen sinne sitten cakepopseja jälleen, kun nyt ei ehtinyt. Välissä on marketista saatavaa valkosuklaa-nougat-moussea, jonka tein 2.5dl flora vispiin (ohje sanoo että 2dl maitoa) ja tosiaan molemmat pussit jauhetta eli koko paketti. Välissä oli myös banaanisiivuja sekä toisessa isossa välissä Lemoncurdia eli sitruunahilloa. Vaahtokarkkimassan (marketin kaulintamassa-niminen paketti) ja kakun välissä on voikreemiä (125g vähäsuolaista voita, 4dl tomusokeria, 1rkl vettä), jonka maustoin Lemoncurdilla myös. Maku on voimakas, joten paljoa ei tarvita. Lemoncurdin lisäämisen jälkeen lisäsin hihamitalla tomusokeria, ettei voikreemistä tullut liian löysää. Koko toi määrä meni kyllä dinon päälle sitten. Massaakin on se kaksi pakettia eikä jämiä paljoa jäänyt. Nekin katosivat 3.5v:n suuhun nopeammin kuin ehti sanoa kissa. Eli koko kaksi pakettia värjättiin, kaulittiin, ja levitettiin päälle. Puhtaat jämät (eli eivät olleet kosketuksissa voikreemiin) leikkasin talteen ja värjäsin yksityiskohtiin. Likaiset poika tosiaan söi ;). Näin se pari pakettia massaa katosi. Viimeeksi yritin tosiaan 1.5 paketilla ja sitten joutui tilkitsemään aukkoja - nyt ei tarvinnut. Kerros olisi kyllä voinut olla ohuempikin, mutta helpompi käsitellä, kun ei tarvitse varoa repeytymistä ja mutkissa uskalsi hyvin venytellä massaa sopivaan muotoon (eli esim dinon jalat).


Eikä juhlia ilman voileipäkakkua. Isoveljeni leipoi perheineen myös kahdenlaisia pasteijoita, niin yksi voikkarikakku riitti. Perusresepti. Piti ja piti, jälleen piti kyllä kokeilla jotain muuta, mutta kun ei ehtinyt tehdä koeversiota viikolla. Salaatitkaan eivät pysyneet kyydissä, mutta en viitsinyt viivytellä kakunleikkuuta enempää, vaan nappasin vain pikaisesti kuvan. Tässä on siis 2 isoa pakettia paahtoleipiä, täytteessä (2x2dl kermaviiliä, 400g kinkkukuutioita, 2rkl majoneesia, 2rkl kurkkusalaattia, ananasmurskapurkki, 2rkl sinappia) kinkkua, päällä samaa tavaraa ilman kinkkua (2x2dl kermaviiliä, majoneesia, kurkkusalaattia ja sinappia 1rkl), kostutettu lihaliemellä. Päällä Mozzarellaa (ei-lastenjuhliin laittaisin Emmentaalia vaikka eipä ne lapset tuota nyt sitten syöneet edes), samoja kinkkukuutioita (noin 150g) ja kirsikkatomaatteja. Sivuilla jäävuorisalaattia.


Ja aikuisempaan makuun. En rääkkää aikuisia sokeripommeilla eli massapäällysteisillä kakuilla. Lapsille kyllä uppoo massakakut paremmin. Tässä perusmansikkakakku, jonka kiilteen edellisenä iltana kämmin, joten aamulla mies haki uudet mansikat ja eikun uudestaan. Sitten tuli hyvä. Joka toinen rivi on mansikan sisäsiivuja ja joka toinen ulkokuorisiivuja. Näin saa aikaan raidat. Päällä on 2dl vettä + 3 liivatelehteä sisältävä kiille, kaikki meni. Harmi ettei tullut otettua kuvaa toisesta kulmasta, koska tämä juhlapöydän herkkupala on mummin ihanalla jalallisella lasilautasella. Ja sitten jotain jäi pakkaseen, sama pää kesät talvet ja aina ajoissa siivoamisen ja leipomisen kanssa, tai sitten ei. Eli pitihän sitä sitten vielä tänään mallata kakunjämään nämä tekeleet, eli suklaaperhoset.



Sitten loppuu kakkujutut. Näitä en kyllä tehnyt itse eli ampuu lujaa ohi blogin aihepiiristä, mutta tämä nyt on samalla myös meidän juhlapäiväkirjaa, joten laitetaan nyt vielä pikkumiehen lahjasatoa. Pikkumies sai papalta pyörän, jonka äiti ja isi kävivät alesta hakemassa, niin saatiin vähän parempi kuin mitä ensi vuonna samalla rahalla saisi. Se on Tunturi Sparky ja kaikki viirit, työntökahvat ja ledivaloja vilkutteleva soittokellokin kuuluivat hintaan. On muuten ihanan leveät apupyörät tässä kulkupelissä. Pesi mennen tullen ja palatessakin ekaksi harkitun Jupiterin.


Sitten poika sai myös Reimatecin raitaa ja siihen housut, lakin ja rukkaset. Tuli erikoisempaa muumilusikkaa, hoitoon/kerhoon/reissuun reppua (aivan ihana kroko mun lemppari!), muumilakanoita, lego-laatikkoa jne :).

3 kommenttia:

  1. Hienot tarjottavat ja kivoja lahjoja :) Kelpais meillekin. Ja tää postaus herätti mut todellisuuteen. Muutama päivä alle 2vk aikaa pojan synttäreihin, ei mitään valmiina, en ole edes miettinyt lahjaa... Oh nou :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Me ite ostettiin tohon takkiin noi housut ja rukkaset sit ku selvis et saa lahjaksi tuon himoitsemani takin - helpotti päätöksentekoa :). Mietittiin kypärää jne pyöräjuttuja alkuun, kun tuli tuo pyöräpäätös, mutta esikoisen vanha menee oikein passelisti, niin ei sitten sitä :). Vähän joo hölmöä noin pienelle pyörää, mutta 169e pyörä varusteineen alle satkulla ja kun ei muutakaan lahjaideaa sitten keksitty. Ensi kesänä se kuitenkin tarvitaan ja sitten pitäisi maksaa normihinta.

      Jos sitten seuraaviin juhliin ehtisi kokeilla jotain kivoja voileipäkakkureseptejä. Alkaa itse jo kyllästyyn tohon samaan :D. Aikomukset ja suunnitelmat aina suuret - toteutus jää sitten aina kauas puolitiestä ;)

      Poista
    2. No mut just tarpeellisia ja hyviä lahjoja ja helppo kun voi itse täydentää :)
      Mulla just kakku uunissa ja tulin kurkkiin vinkkejä koristeluun täältä. Huomenna synttärit ja lahjaks päädyttiin T2H talvihaalariin joka tosin saapuu vasta ens viikolla, mut varmasti ei poikaa haittaa vaikka tulee myöhäänkin kun muita lahjoja saa huomenna :)

      Jospa äidin synttäreille elokuussa kokeilisin voileipäkakkua:)

      Poista