Väliin poika halusi suklaata, kermavaahtoa ja mansikoita, mutta mansikkavajeen iskettyä välissä onkin vadelmahilloa. Päällinen on pastaväreillä värjättyä sokerimassaa. Mustat osat ovat Kick-patukkaa.
Tässä blogissa esitellään amatöörin kädentöitä. Tämä äiti-ihminen leipoo, neuloo ja ompelee. Välillä myös askartelee. Kokeillaan, erehdytään ja opitaan! Siinä sivussa sitten kehitytään. Tarkoituksena on pitää koko homma ihan täysin harrastuspohjalla ja tilaustöitä tehdään vain sukulaisille. Käsitöiden tekemistä kun rajoittaa hieman kaksi pientä poikaa.
sunnuntai 13. marraskuuta 2011
Isänpäivä 131111 - Hippikainakakku
"Äiti tekee hippikainakakun! Väliin keemaavaahoo, sukaata, manssii". Aviomiehenihän ei ole isäni, joten se kenen isä hän on, päättäköön, mitä isille tarjotaan, eikös niin :D. Eli esikoinen halusi hippikainakakun eli hippipaku klainarin Cars-elokuvasta. Hippikainaa meillä on fanitettu jo pitkään. Cars on hieman myös isin ja pojan juttu - koko homma lähtikin siitä, että isi on lukenut pojalle iltasatuina Cars-kirjoja ja siitä poika on alkanut fanittamaan. Elokuvaa ei oltu siis vielä katsottu, kun poika tuli hokemaan hippikainaa äidille ja äiti sai ihmetellä, että mikä ihmeen hippikaina.
Väliin poika halusi suklaata, kermavaahtoa ja mansikoita, mutta mansikkavajeen iskettyä välissä onkin vadelmahilloa. Päällinen on pastaväreillä värjättyä sokerimassaa. Mustat osat ovat Kick-patukkaa.
"Äiti haittoi peinin! Peini, peini, isi äiti haittoi hippikainaan peinin!" Eli Hippikainalla kuuluu olla yksi peili :).
Itsehän olisin pitänyt riittävänä sitä, että silmät näyttävät suht oikealta ja edessä on volkkarin logo. Mutta niin kun se mopo jo on karannut, niin sehän lähti vähän lapasesta. Rekkarikin on oikein.
Alunperin ajatuksena oli tehdä kakku 2D:nä, ei 3D:nä, ja laittaa sivuille kermaa. Siispä iski hieman massavaje ja piti tehä viimeistä sivua pienistä palasista.
Turhan työläs kakku, jota tulee syömään vain isi, äiti ja esikoinen. Ja kuten esikoinen sanoo: "vauva saa tissin kautta!"
Väliin poika halusi suklaata, kermavaahtoa ja mansikoita, mutta mansikkavajeen iskettyä välissä onkin vadelmahilloa. Päällinen on pastaväreillä värjättyä sokerimassaa. Mustat osat ovat Kick-patukkaa.
lauantai 12. marraskuuta 2011
Me&I-kutsut 221011
Vietettiin syksyn toisia lastenvaatekutsujakin jo viime kuussa ja meinasi ihan unohtua postata. Mutta pitääpä laittaa tämä kakku ennen huomista isänpäivää :). Aina pitäisi yrittää muistaa postata heti, ettei ehdi unohtua, mitä sinne tulikaan laitettua sisälle :).

Tällä kertaa tein, pitkästä aikaa, hyydytettyä juustokakkua ihan siksi, että meillä on 4kk-ikäinen vauva, joten tämä vaan oli helpoin ja nopein :). Tästä opittiin sen verran, että tuo päälle rouhittu suklaa olisi kannattanut laittaa ennen kuin irrottaa reunat, niin tulisi tasaisesti ja siististi kaikkialle.
Kakussa on pohjalla noin 3/4 paketillinen Digestiveä ja noin 70 grammaa voita. Sitten tulee välikerros, jossa on kaksi Sunnuntain rahkavalmistetta (Sitruuna tai Vanilja "tuorejuusto") sekä kaksi purkkia vaahdotettua kermaa (eli 4dl) ja kaksi Pandan valkosuklaalevyä. Ensin vaahdotan kermat, en kovin tiukaksi, mutta niin, että voi vaahdoksi sanoa. Vaahto kuitenkin kiinteytyy vielä, kun sekaan laitetaan muuta. Laitan vatkaimella sekoittaen sekaan sitten tuorejuustot. Lopuksi minigripissä kuumassa vedessä sulatetut (ja jäähdytetyt!) valkosuklaat. Jäähdytän siksi, ettei liian lämmin suklaa pilaa kermavaahtoa. Kaikkihan on kokeillut laittaa kermavaahtoa liian kuumaan kakkupohjaan eikös niin? Tällä kertaa joukossa on myös hieman kaakaojauhetta. Seuraava kerros on ihan vain suoraan pussista valkosuklaa-nougat-mousse (molemmat pussit) tehtynä Flora vispiin (2.5dl). Päälle on rouhittu Pandan tummaa suklaata.
Tällä kertaa tein, pitkästä aikaa, hyydytettyä juustokakkua ihan siksi, että meillä on 4kk-ikäinen vauva, joten tämä vaan oli helpoin ja nopein :). Tästä opittiin sen verran, että tuo päälle rouhittu suklaa olisi kannattanut laittaa ennen kuin irrottaa reunat, niin tulisi tasaisesti ja siististi kaikkialle.
Kakussa on pohjalla noin 3/4 paketillinen Digestiveä ja noin 70 grammaa voita. Sitten tulee välikerros, jossa on kaksi Sunnuntain rahkavalmistetta (Sitruuna tai Vanilja "tuorejuusto") sekä kaksi purkkia vaahdotettua kermaa (eli 4dl) ja kaksi Pandan valkosuklaalevyä. Ensin vaahdotan kermat, en kovin tiukaksi, mutta niin, että voi vaahdoksi sanoa. Vaahto kuitenkin kiinteytyy vielä, kun sekaan laitetaan muuta. Laitan vatkaimella sekoittaen sekaan sitten tuorejuustot. Lopuksi minigripissä kuumassa vedessä sulatetut (ja jäähdytetyt!) valkosuklaat. Jäähdytän siksi, ettei liian lämmin suklaa pilaa kermavaahtoa. Kaikkihan on kokeillut laittaa kermavaahtoa liian kuumaan kakkupohjaan eikös niin? Tällä kertaa joukossa on myös hieman kaakaojauhetta. Seuraava kerros on ihan vain suoraan pussista valkosuklaa-nougat-mousse (molemmat pussit) tehtynä Flora vispiin (2.5dl). Päälle on rouhittu Pandan tummaa suklaata.
sunnuntai 23. lokakuuta 2011
Omenapiirakkaa
Omenapiirakat kuuluvat joka syksyyn, joten kaverin tuomista omenoista saatiin tehtyä neljä piirakkaa syksyn aikana. Hyvin säilyivät muumiotaudittomat omenat ulkona viileässä.
Resepti on se sama, joka löytyy googlella todella monesta paikasta. Meidän lemppari ja tätä on tehnyt jo äiti kotona.
200g Voita tai margariinia
1,5dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
3/4 dl Maitoa
5-6 Isoa omenaa
Päälle kanelia ja sokeria.
Pehmitä rasvaa ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Jauhoseosta kannattaa lisätä vähän kerrallaan, niin rakenne pysyy kivana. Lisää sitten muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa aika valuvaa, eli ei pysy vuoan reunoilla (ja tuplareseptillä saa näppärästi pellillisen piirakkaa) eli taikinan voi leivittää peruskokoiseen voideltuun piirakkavuokaan (noin 27cm halkaisija) tasaisesti. Asettele päälle omenapalat. Vähemmänkin riittää, mutta jos haluaa, että omenan erottaa, niin tämä on hyvä määrä. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 27 min.
Heti uunista tultuaan piirakka ei lähde ehjänä vuoasta, joten tarjotaan lyhyen vetäytymisen jälkeen vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Resepti on se sama, joka löytyy googlella todella monesta paikasta. Meidän lemppari ja tätä on tehnyt jo äiti kotona.
200g Voita tai margariinia
1,5dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1tl Vaniljasokeria
1 Muna
3/4 dl Maitoa
5-6 Isoa omenaa
Päälle kanelia ja sokeria.
Pehmitä rasvaa ja sekoita se kulhossa sokerin kanssa. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Jauhoseosta kannattaa lisätä vähän kerrallaan, niin rakenne pysyy kivana. Lisää sitten muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa aika valuvaa, eli ei pysy vuoan reunoilla (ja tuplareseptillä saa näppärästi pellillisen piirakkaa) eli taikinan voi leivittää peruskokoiseen voideltuun piirakkavuokaan (noin 27cm halkaisija) tasaisesti. Asettele päälle omenapalat. Vähemmänkin riittää, mutta jos haluaa, että omenan erottaa, niin tämä on hyvä määrä. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 27 min.
Heti uunista tultuaan piirakka ei lähde ehjänä vuoasta, joten tarjotaan lyhyen vetäytymisen jälkeen vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
tiistai 6. syyskuuta 2011
Syntymäpäiväni elokuussa 2011
Nyt seuraa viimeinen myöhässä tuleva postaus. Jatkossa ollaankin sitten jo ajantasalla postausten kanssa.


Synttäreitäni vietettiin ihan omalla porukalla ja koska aikaa kummipojan ristiäisistä oli viikon verran, niin makeaa ei niin himottanut taas leipoa. Siispä teimme vain voileipäkakun ja ostimme pienen kakkurullan ihan vain Prismasta.
Synttäreitäni vietettiin ihan omalla porukalla ja koska aikaa kummipojan ristiäisistä oli viikon verran, niin makeaa ei niin himottanut taas leipoa. Siispä teimme vain voileipäkakun ja ostimme pienen kakkurullan ihan vain Prismasta.
Kummipoikani ristiäiset 210811
Kiire tuli ja myöhästyttiin, mutta hyvää oli ja kakut tuli tehtyä. Todella mentiin tällä kertaa kantapään kautta. Edellisenä päivänä tehty tummempi kakkupohja todettiin käyttökelvottomaksi aamulla ja sitten oltiinkin siinä tilanteessa, että kolmisen tuntia ristiäisten alkuun ja mies oli kaupassa hakemassa hyla-maitoa kakkupohjaan. Noh, noin 20min silti vain myöhässä ja kakkupohja oli kuitenkin tuntisen uunissa ja jäähdyttely päälle. Tummempaan kakkuun en vain ehtinyt laittaa sivuille enempää rouhetta. Kuljetuksessa on hieman suklaata tippunut alustalle, mutta alustan ollessa ruma Tupperwaren kakkukupu, niin suklaa ei tunnu missään - suklaa sitäpaitsi maistuu paremmalle kuin kova muovinen kakkukupu ;).
Muokkasin tummaa kakkua maanantailta hieman. Laitoin sekaan myös Fazerin sinistä, koska värieroa ei juurikaan ole ja maitosuklaa ei ole niin karvasta. Välissä oli enemmän appelsiiniakin kuin koeversiossa. Välissä siis mango-passion-mousse flora vispiin tehtynä, paketillinen appelsiinimarmeladia ja mehevä suklaakakkupohja. Suklaarouhe on kiinnitetty kaakaoisella kermavaahdolla kakun pintaan.
Valkosuklaakakku on myös jo perinteiseksi muodostunut kakku. Kakkupohja on vaalea rasvaa sisältävä pohja ja välissä on aiempaa reilummin vadelmahilloa sekä vadelmamousse flora vispiin tehtynä. Päällä Pandan valkosuklaata, joka on liimattu kermavaahdolla kakun kylkiin ja päälle. Tossut on kaakaolla värjättyä sokerimassaa. Tossuihin oli tarkoitus laittaa puuvillalangasta vaaleansiniset narut, mutta olimme mieluummin 10min vähemmän myöhässä kuin että olisin lähtenyt etsimään sopivaa lankaa jättikokoisista lankalaatikoistani.
Oman kameranikin toki unohdin matkasta, mutta onneksi sain kuvia varten kameraa lainaan siskoltani :).
Me&I-kutsut 150811
Piti testata veljeni toivomaa tummasuklaakakkua, koska muutamaa päivää myöhemmin tein kummipoikani ristiäisiin samanmoisen.


Tassu on kaakaolla värjättyä sokerimassaa, tassusta voinee päätellä, mitä tilasin kutsuilla. Päällä on perunankuorimaveitsellä rouhittua suklaata. Välissä veljeni toivomaa mangoa, joka on mango-passion-moussena. Kahteen pussiin kun laittaa 2.5dl-tölkin Flora vispiä, niin tulee oikein hyvä kakkujäykkyys tuosta moussesta. Välissä on myös appelsiinimarmeladia eli kakku on vähän niinkun ulkomaisten hedelmien tummasuklaakakku. Kakkupohja on kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja.
Tassu on kaakaolla värjättyä sokerimassaa, tassusta voinee päätellä, mitä tilasin kutsuilla. Päällä on perunankuorimaveitsellä rouhittua suklaata. Välissä veljeni toivomaa mangoa, joka on mango-passion-moussena. Kahteen pussiin kun laittaa 2.5dl-tölkin Flora vispiä, niin tulee oikein hyvä kakkujäykkyys tuosta moussesta. Välissä on myös appelsiinimarmeladia eli kakku on vähän niinkun ulkomaisten hedelmien tummasuklaakakku. Kakkupohja on kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja.
Hääevästä hääkarkulaisille elokuussa 2011
Äitini meni Lapissa naimisiin isäpuoleni kanssa (oma isä kuollut 2005). Toivoivat matkaan jotain suolaista evästä.

Tilaa:
Blogitekstit (Atom)