maanantai 22. elokuuta 2011

Kälyn lakkiaiset 2010

Juhlakalun toiveen mukaisesti teimme kiivikakkuja hänen lakkiaisiinsa. En vielä edellisellä kiivikokeilulla tajunnut täysin, että se liivate tosiaan reagoi kiivin kanssa. Nyt kakut tehtiin edellisenä päivänä jo valmiiksi, joten kiilteellä oli yö aikaa kadota kakusta ja niinhän se tekikin. Eli ei kiiviä ja liivatetta samaan kakkuun. Kiivikakkuja tehtailtiin lakkiaisia edeltäneenä iltana kolme kappaletta kukin kuuden munan kakkuja 26cm kakkuvuuasta.




Ruusutkin tehtiin marsipaanista ihan itse. Kukkia tuli niin paljon, että niitä tehtiin tarkoituksella myös tulevia rippijuhlia varten ja oli sitten mistä valita eniten toistensa näköisiä kolmen ruusun settejä. Nämä ovat valmiita värejä, mitä kaupasta saa eli näitä marsipaaneja ei ole värjätty itse.


Varalle tehtiin yksi persikkakakku, jos sattuu joukkoon joku kiiviallerginen. Ei sattunut. Tästä opimme, että persikat, säilykesellaiset muuttuvat päivässä aika ruman värisiksi. Ei ole enää kiva keltainen. Eli opimme, että persikkakakku tarjotaan samana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti