keskiviikko 24. elokuuta 2011

Omat 30v-synttärit 280810

Täytin viime vuonna näihin aikoihin 30v ja päätin kutsua pitkästä aikaa ihan sukulaisiakin kylään. Nykyään kun tulee vain noita lasten synttäreitä sitten juhlittua. Itselle sitten kakkua taas 9 vuoden päästä. Voileipäkakku meni ihan kokonaan, mutta makeita jäi hieman. Samoin lohirullat olivat hirmuhyviä.


Täytekakussa oli päällä säilykemandariineja (Rainbow) kaksi purkkia. Välissä minulle perinteinen mansikkamössö ja suklaarouhekermavaahto (kokonainen Fazerin sininen). Kakkupohja on ihan perinteinen kuuden munan pohja, jossa on lisäksi sokeria, jauhoja, perunajauhoja ja leivinjauhetta. Eli ei mitään ihmeellistä. Koristeruusut ovat tällä kertaa ihan kaupan hyllystä.


Minun ensimmäinen voileipäkakkuni "anopin" reseptillä, joten ei se voi olla huonoa. Tykkään tästä itse siksi, että tämä on suht kevyt eli voi ottaa isonkin palan. Koko kakussa on kaksi isoa pakettia paahtoleipää, useampi purkki kermaviiliä, kinkkua, ja vain muutama ruokalusikallinen majoneesia. Lisäksi kurkkusalaattia, sinappia ja ananasmurskaa. Päällä tietenkin sitten mitä milloinkin, mutta jotain tuoretta. Laitan tähän joskus vielä ihan reseptinkin.


Voileipäkakkuja oli kaksi, mutta tajusin ottaa toisesta kuvan vasta liian myöhään. Mutta kuva kuitenkin.



Lohirullat on tehty rieskarullien pussissa olevalla ohjeella aivan täysin. Tässä välissä kuitenkin graavilohta eikä kylmäsavua. Lisäksi välissä on vain tilliä ja tuorejuustoa. Helppoa ja nopeaa pikkusuolaista. Ja todella hyvää!



Kokeilin ensimmäistä kertaa myös juustokakkua. Se meni ihan ok, mutta säveltämäni kuorrute ei mennyt ihan putkeen. Tähän sopii oikein mainiosti "moni kakku päältä kaunis". Marjakuorrutteessa on yksinkertaisesti vain liian vähän liivatetta. Itse juustokakku on liivatteeton eli se on hyydytetty kahdella Pandan valkosuklaalevyllä. Tähänkin juustokakkuun on luvassa joskus vielä reseptiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti