maanantai 29. elokuuta 2011

Pikkusiskon läksiäiset syksyllä 2010

Sisko lähti hieman maailmaa katsomaan ja toivoi läksäreihinsä pari kakkua. Toista tummasuklaisena ja toista valkosuklaisena. Tummasuklaakakkuun laitoin ensimmäistä kertaa päälle suklaan ja kerman keitosta. Olin liian hidas levittäjä eikä tullut tasaista jakermaakin olisi ehkä voinut olla enemmän, mutta kiire mikä kiire. Eli tulin Tampereelta valmiiden kakkupohjien kanssa Espooseen tapahtumapaikalle tekemään kakut loppuun ja mulla piti olla apukäsiä nakitettavana vaahdontekoon jne. Mutta eipä ollutkaan, joten tuli kiire :D. Koristeet olin tehnyt kotona jo valmiiksi. Valkosuklaakakun koristeet on siskon ihan kaupasta ostamia suklaakoristeita leivontahyllystä.

Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. Salaman akut päättivät juuri sopivasti vedellä viimeisiään ja salama toimi miten sattui.


Kuuden munan kakku. Tumma kakkupohja ihan vain kaakaojauhon avulla. Välissä Fazerin sinistä, mansikkamössöä ja kermavaahtoa.


Valkosuklaakakussa tavallinen kuuden munan sokerikakkupohja. Välissä myös vadelmamoussea. Päällä perunankuorimaveitsellä rouhittua valkosuklaata (liian vähän). Koristeet suklaata ja niitä löytyy markettien leivontahyllystä.



Tässä hyvä esimerkki, miksi minä tykkään enemmän kakkupohjista (nykyään eli kirjoitushetkellä), joissa on rasvaakin. Rasvattomat kakkupohjat menee ihan mössöksi leikatessa. Rasvaa sisältävistä kakkupohjista saa paljon siistimpiä siivuja leikattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti